Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (2024)

Onze favoriete slimme radiatorknop

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (1)

Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack

De beste slimme radiatorknop kopen? Bij Woonio hebben we de beste slimme radiatorknoppen uitgekozen, en de Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack is het beste product dat we hebben gevonden!

Niet alleen krijg je bij het Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1 -pack ze werken allemaal ook nog eens met Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT.

Via deze platformen kun je dus altijd en overal bepalen wanneer en hoe hard je radiator aan gaat. De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack is voorzien open raam detectie, om zo zuinig mogelijk om te gaan met jouw radiator!

Heb je er genoeg van om na een lange werkdag thuis te komen in een koud huis? Het handmatig aanzetten van alle radiatoren en dan nog wachten tot het huis eindelijk warm genoeg is, is verleden tijd!

Met slimme radiatorknoppen heb je geen duur energie-abonnement meer nodig. Je kunt nu gemakkelijker dan ooit je radiatorknoppen op afstand bedienen.

Maar wat is nu de beste slimme radiatorknop? Geen zorgen, wij bij Woonio hebben verschillende producten getest en beoordeeld om uit te vinden wat de beste slimme radiatorknop van 2024 is. Benieuwd naar onze bevindingen?

Blijf lezen en ontdek hoe je jouw huis nog comfortabeler kunt maken met de juiste slimme radiatorknop!

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken

Top 5 slimme radiatorknoppen

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (3)

Beste koop slimme radiatorknop
1. Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 7-Pack

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (4)

Beste slimme radiatorknop voor Apple gebruikers
2. EVE Thermo slimme thermostaat

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (5)

Beste starterskit
3. Tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (6)

Beste budget slimme radiatorknop
4. Netatmo NVP-EN Startpakket

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (7)

Beste compatibiliteit slimme radiatorknop
5. Evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

Meest verknochte slimme radiatorknoppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste slimme radiatorknoppen.

Waar op letten bij het kopen van een slimme radiatorknop?

Zoals gezegd weet je misschien niet helemaal waar je op moet letten bij het kopen van slimme radiatorknoppen. Deze producten zijn immers redelijk nieuw en je weet niet precies hoe je ze moet gebruiken of waar je ze op uit moet kiezen.

Om je hierbij te helpen staan hieronder de 4 belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van de beste koop slimme radiatorknoppen!

Bediening

Vrijwel alle slimme radiatorknoppen kun je bedienen via je telefoon, dus via Google Assistant, Apple HomeKit of andere soorten apps. Dat is tevens het grootste voordeel, dus let hier goed op omdat je anders je verwarming misschien niet zo makkelijk van een afstand aan kunt zetten!

Pasvorm

Helaas passen slimme radiatorknoppen niet op iedere radiatorknop. Om dit te controleren, kijk je naar je huidige knoppen en of er getallen op staan (vaak van 0 tot en met 5). Als dat zo is, kun je er veilig vanuit gaan dat ze zullen passen!

Open raam detectie

Veel slimme radiatorknoppen zijn zelfs zo slim, dat ze kunnen merken of je raam open staat of niet! Als er in een kamer het raam open staat, is het natuurlijk verspilling van energie om de radiator aan te laten - waardoor een goede slimme radiatorknop er automatisch mee stopt.

Hoeveelheid

Zoals bij zoveel producten is ook bij slimme radiatorknoppen de hoeveelheid van groot belang. Als je net niet genoeg knoppen hebt om ook in je slaapkamer de radiator aan te zetten, heb je er net niets aan. Tel dus het aantal verwarmingen in huis voor je bestelt!

Wat is de beste slimme radiatorknopvan 2024?

Om de beste slimme radiatorknoppen 2024 uit te kiezen hebben we uitgebreide tests moeten doen en allerlei producten met elkaar vergeleken. Zo hebben we een uitstekend antwoord op vragen als 'wat is de beste slimme radiatorknop' en 'welke radiatorknop is het beste voor mijn verwarmingen?'. Veel succes, en geniet van de automatische warmte in huis!

1. Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (8)

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack is het beste product uit onze slimme radiator test 2024! Deze titel hebben we niet zomaar weggegeven, want met de premium radiatorknoppen die bijna overal oppassen kun je niet alleen moeite en tijd, maar zelfs enorm veel geld besparen. De knop werkt ook nog eens met Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT.

Via deze platformen kun je dus altijd en overal bepalen wanneer en hoe hard je radiator aan gaat. De Tado Slimme Radiator Thermostaat Starter 1-Pack is voorzien van geofencing en open raam detectie, om zo zuinig mogelijk om te gaan met jouw radiator! Als er een raam open staat gaat de verwarming automatisch uit. Zo bespaar je tientallen euro's aan energie en is het de prijs dubbel en dwars waard.

Voordelen

 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT
 • Temperatuur af te lezen op de knop zelf
 • Open raam detectie

Nadelen

 • Redelijk prijzig

2. EVE Thermo slimme thermostaat

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (10)

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Gebruik je voornamelijk Apple-apparaten en maak je al gebruik van Apple HomeKit om bepaalde aspecten van je woning te bedienen? Dan raden we de EVE Thermo slimme thermostaat sterk aan!

Met de EVE Thermo slimme thermostaat kun je je woning namelijk bedienen met Apple HomeKit. Om dit buitenshuis te kunnen doen heb je een Apple TV nodig - hierdoor kun je echter veel makkelijker de radiatorknoppen instellen en daarna natuurlijk bedienen met Siri.

Ook is er een handige iOS-app, waar je de temperatuur en nog veel meer dingen kunt instellen. Als je iedere dag om half 5 thuis bent kun je de EVE Thermo slimme thermostaat zo instellen dat hij precies dan het huis op temperatuur heeft - is dat niet vet?

Ook kun je als extraatje nog een deur- en raamsensor aanschaffen, wat geld kan besparen als je nog wel eens per ongeluk het raam open laat staan. Zo detecteert de EVE Thermo slimme thermostaat automatisch een open raam waarna hij de radiators uit zal zetten.

Voordelen

 • Werkt perfect samen met Apple apparaten
 • Schema's en nog veel meer in te stellen in de app
 • Te bedienen met Siri
 • Relatief goedkoop per stuk

Nadelen

 • Apple TV nodig om buitenshuis te gebruiken
 • Alleen een iOS app beschikbaar

3. Tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (12)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ is een starterspakket, perfect geschikt voor iedereen die thermostatische radiatorventielen in huis heeft. Dit is een bepaalde soort radiator waar de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ voor geschikt is, die in steeds meer huizen in Nederland voorkomt.

Met de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ kun je je verwarming van afstand instellen, zonder dat je daar Google Home of een soortgelijke service voor hoeft te hebben. Alles wordt direct geregeld in de Tado app en werkt samen met radiators van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier - heel veel verschillende dus!

Voor werking buitenshuis is de bridge nodig, een klein apparaatje die alle radiators met internet verbindt. Dit verzekert altijd een optimale verbinding met je slimme radiatorknoppen. Gelukkig wordt die bridge meegeleverd in dit starterspakket!

Je kan je collectie altijd uitbreiden door extra knoppen te kopen. Dit verandert je koude huis in een hypermoderne sfeer waar alles automatisch gaat, zelfs de verwarming!

Voordelen

 • Inclusief bridge
 • Aantal knoppen uit te breiden tot zoveel je wil
 • 4 knoppen inbegrepen
 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT, maar dat hoeft niet

Nadelen

 • Bridge is duurder dan nodig

4. Netatmo NVP-EN Startpakket

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (14)

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Schrik je nogal van de bovenstaande prijzen en scoor je liever een goedkopere slimme radiatorknop- set? Met het startpakket van de Netatmo NVP-EN Startpakket krijg je dan precies waar je naar op zoek bent!

Voor dezelfde prijs kun je hier namelijk zo'n 6 radiatorknoppen scoren. Deze zien er erg mooi en futuristisch uit, evenals de Bridge die veel kleiner is dan bij de concurrentie. Zo is het amper te zien dat je verwarming ineens zo slim is geworden - maar wel te merken aan de heerlijke temperatuur als je thuis komt.

De Netatmo NVP-EN Startpakket is namelijk compatibel met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, en IFTTT! Alle platformen die er bestaan dus. Zo kun je je Netatmo NVP-EN Startpakket optimaal instellen zoals jij dat wil. 's Nachts uit, maar 's ochtends weer aan, bijvoorbeeld - dan merk je er niets van, maar bespaar je toch zo'n 5 uur aan verwarmingsenergie in de nacht. Ontzettend voordelig dus en daarnaast ook nog eens heel erg makkelijk te gebruiken.

Ook handig: een slimme stekker.

Voordelen

 • Compatibel met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, IFTTT
 • Makkelijk te gebruiken
 • Bespaart op lange termijn veel geld

Nadelen

 • Installatie kan lastig zijn

5. Evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (16)

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Weet je niet zeker of de radiatorknoppen hierboven wel op jouw verwarming passen? Dat is ook lastig om zeker te weten. De grootste kans dat het wél past, vind je in de Evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit!

Deze kit is er speciaal op gemaakt om op zoveel mogelijk verschillende soorten radiatorknoppen te passen. Zo klem je de knop makkelijk vast en kun je er binnen enkele minuten gebruik van maken. De installatie is erg snel en eenvoudig bij het merendeel van de radiatorknoppen, en als je dat 1 keer gedaan hebt, hoef je ze nooit meer aan te raken!

Alles gaat nu via je telefoon, waarop je de temperatuur precies in kunt stellen zoals jij het wil. De Evanell° Slimme Radiatorknop Starterskit beschikt zelfs over machine learning en AI-technologie waardoor hij leert om jouw huis zo efficiënt mogelijk te verwarmen!

Als dit je niet als muziek in de oren klinkt, wat dacht je van het instellen van tijdschema's, en natuurlijk de integratie met Google Home en alle andere smart home platformen die er bestaan?

Voordelen

 • Compatibel met Google Home, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT
 • Nauwkeurige temperatuurregeling tot op de halve graad precies
 • Geofencing en open raam detectie

Nadelen

 • Koppelen kan soms lastig zijn bij sommige netwerken

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste slimme radiatorknop van 2024?

De beste slimme radiatorknop van 2024 hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Populaire opties zijn onder meer de Tado Smart Radiator Thermostat, Netatmo Smart Radiator Valve en Honeywell Home T6R Smart Thermostat. Meer hierover in een onderzoek van de Consumentenbond.

Hoe werkt een slimme radiatorknop?

Een slimme radiatorknop vervangt de traditionele thermostaatknop op je radiator en kan draadloos worden bediend via een app op je smartphone. Hiermee kun je de temperatuur in elke kamer individueel regelen en energie besparen door de verwarming alleen aan te zetten wanneer nodig.

Zijn slimme radiatorknoppen compatibel met mijn verwarmingssysteem?

De meeste slimme radiatorknoppen zijn compatibel met de meeste verwarmingssystemen, inclusief cv-ketels en stadsverwarming. Controleer echter altijd de specificaties van de radiatorknop en de vereisten van je verwarmingssysteem voordat je er een aanschaft.

Wat is de beste slimme radiatorknop? De top 5 beste opties van 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6582

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.