Dwarf Fortress - Above Ground Rakennusopas ja vinkkejä (2024)

Dwarf Fortress - Above Ground Rakennusopas ja vinkkejä (1)

  • Otsikko: kääpiö linnoitus
  • Release Date: Joulukuu 6, 2022
  • Kehittäjä: Bay 12 -pelit
  • Kustantaja: Kitfox-pelit

Haaveiletko korkeiden tornien, linnojen ja tavernoiden rakentamisesta, mutta et ole varma mistä aloittaa? No, olet onnekas! Tämä opas on suunniteltu erityisesti aloittelijoille. Se auttaa sinua siirtämään kääpiösi mutaisesta maasta laajalle taivaalle.

esittely

Maanpäällisten rakenteiden rakentaminen Dwarf Fortressissa voi olla haastavaa uusille pelaajille, koska se eroaa monista muista siirtomaarakennuspeleistä. Tämä opas on tarkoitettu helpottamaan asioita aloittelijoille ja auttamaan sinua ymmärtämään pelin rakennusjärjestelmää.

Tämän oppaan esimerkkinä keskitymme yksinkertaisen kaksikerroksisen talon luomiseen. Maan päälle rakennettaessa on yleensä yksinkertaisempaa rakentaa yksi kerros kerrallaan. Tämä on lähestymistapa, jonka esitän tässä oppaassa. Kun tulet mukavammaksi ja itsevarmemmaksi, voit aloittaa rakentamisen sinulle parhaiten sopivalla tavalla!

Vaihe 1: Rakennusmateriaalit

Ennen kuin aloitamme maanpäällisten rakenteiden rakentamisen, meidän on ensin kerättävä tarvittavat materiaalit. Voit rakentaa seiniä, lattioita ja ramppeja viidestä eri materiaalista:

  • Puu
  • Kivi
  • Metalli
  • Keraaminen
  • Lasi

Jokainen näistä materiaaleista luo yhden laatan verran seinää, ramppia tai lattiaa (tai puoli rakennettua portaikkoa, joka ulottuu kahteen kerrokseen). Esimerkiksi neljän laatan pituisen seinän tekemiseen tarvitset neljä puuhirsiä. Kuten voit kuvitella, kokonaisen hirsitornin luominen vaatisi huomattavan määrän tukkeja!

On kuitenkin olemassa näppärä ratkaisu, jolla voimme lisätä merkittävästi puun ja kiven rakennustarvikkeita – muuttamalla ne lohkoiksi! Jokainen kivilohkare tai puuhirsi voidaan muuttaa neljäksi lohkoksi puusepän tai kivityöpajan avulla.

Kun työpaja on rakennettu, voit määrittää työmääräyksen tuottaaksesi niin monta kappaletta kuin tarvitaan tai asettaa työn "toistamaan ikuisesti" työpajassa. Työmääräykset ovat yleensä tehokkaampia tähän tehtävään. Voit tehdä tämän siirtymällä työmääräysnäyttöön ja etsimällä "Rock Block" tai "Wooden Block" (tarvittaessa) ja valitsemalla se.

Valitse seuraavaksi materiaali, jota haluat käyttää napsauttamalla suurennuslasia ja valitsemalla haluamasi materiaali. Jos sinulla on esimerkiksi runsaasti aprikoosipuuta, valitse se.

Jos olet valinnut oikean materiaalin, sinun pitäisi nähdä työmääräyksen muutos vasemmalla.

Joka kerta kun kääpiö luo puupalkan, se tuottaa neljä, joten minun tapauksessani se tuottaa 40 aprikoosipuupalkkaa. Lohkot voidaan varastoida roskakoriin (toisin kuin tukit ja kivet), mikä helpottaa niiden varastointia. Varaston luominen lähellä rakennusaluettasi on fiksu idea matka-ajan lyhentämiseksi.

Vaihe 2: Seinien rakentaminen (pohjakerros)

Aloita rakennuksen rakentaminen siirtymällä rakentamisvalikkoon.

Muista ottaa käyttöön "valitse materiaali sijoittamisen jälkeen", jotta voit opastaa kääpiöitäsi käyttämään materiaaleja. Pidä myös vaihtoehto "jatka rakentamista sijoittamisen jälkeen" valittuna, jos aiot rakentaa muutakin kuin vain linjan.

Aloita luomalla viiva (ei neliö) ja napsauta sitten materiaalia, jota haluat käyttää, valitsemalla KAIKKI. Tämän vaiheen jälkeen kartalle pitäisi ilmestyä haamuääriviivat. Voit vapaasti jatkaa rakentamista jättäen aukon ovellesi. Tarvittaessa voit jättää suuremman raon (hyödyllinen kauppakärryille), eivätkä ylemmät kerrokset romahda niin kauan kuin yksi seinälaatta jää kiinni alakertaan.

Kun määrität seinätilauksia, ota huomioon, että kääpiöiden on päästävä käsiksi seinää rakennettavaan laattaan pohjoisesta, etelästä, idästä tai lännestä. He eivät voi rakentaa seinää, jos ainoa tapa päästä siihen on DIAGONAALISESTI.

Esimerkissäni tämä ei ole ongelma, koska se on maan tasolla ja kääpiöt pääsevät molemmille puolille. Kuitenkin, jos rakentaisin seuraavaa kerrosta ylöspäin, kääpiöt eivät ehkä pysty rakentamaan kulmakappaleita, jos he rakentavat ensin viereiset seinät. Tämän estämiseksi voit keskeyttää viereisten seinien rakentamisen napsauttamalla haamuääriviivaa ja keskeyttämällä rakentamisen.

Yllä olevassa kuvassa näet "x", joka osoittaa, että rakentaminen on keskeytetty. Voit jatkaa rakentamista samalla tavalla, kun olet valmis. Tämän valikon avulla voit myös poistaa haamurakennelmia. Tällä hetkellä massapoistovaihtoehtoa ei ole, joten ole varovainen virheiden välttämiseksi, ellet pidä napsauttamisesta paljon!

Alla olevassa kuvassa kääpiöni ovat rakentaneet kaikki seinät paitsi riippuvan seinän. Työt (melkein) tehty!

Ongelmien karttoittaminen

  • Seinät on rakennettava lattian päälle (eli sen alla oleva laatta ei saa olla ulkona). Jos et pysty rakentamaan seinää laatalle, rakenna ensin lattia.
  • Ole varovainen muurattaessa/leikkaaessasi kääpiöitä. Jos ne jäävät kiinni, niiden saaminen ulos voi olla haastavaa, varsinkin jos ne ovat korkealla!

Vaihe 3: Rakennuksen kerrokset (pohjakerros)

Lattioiden rakentaminen pohjakerroksessa on yksinkertaista, varsinkin jos rakennat ne maan päälle. Käydään prosessi nopeasti läpi.

Seinissä käytetään samoja materiaaleja kuin ennen ja ne on merkitty samalla tavalla kuin seinät.

Vedä lattiat sinne, missä haluat ne rakennettavan pohjakerroksessa. Jos haluat sisäänkäynnin lattialaattaksi, merkitse sekin.

Lattiaa ei voi rakentaa, jos huonekalut tai ovet ovat laattojen päällä. Joten jos haluat laittaa lattiat olemassa olevien huonekalujen alle, sinun on poistettava se laatta. Napsauta kyseistä huonekalua ja napsauta sitten purkukuvaketta. Älä huoli, tämä ei tuhoa huonekaluja, ja kun lattia on valmis, voit laittaa sen takaisin paikoilleen.

Keskellä rakentamistani kaikki kasvit poistetaan osana prosessia, eikä lisäpanostuksia tarvita.

Ja tässä on ensimmäisen kerroksen valmis rakennus! Tällä rakennuksella ei tietenkään ole kattoa, joten kaikki sisällä oleva kääpiö kastuu melkoisesti. Käsittelemme tämän aikanaan.

Vaihe 4: Rakenna portaat

Nyt on aika viedä asiat korkeammalle tasolle – kirjaimellisesti! Seuraavan kerroksen rakentamiseksi meidän on siirrettävä kääpiöjämme 'z'-tasoa ylöspäin, mikä edustaa pystytasoa. Meillä on kaksi vaihtoehtoa tähän: rampit tai portaat. Laattojen ramppien avulla kääpiö voi liikkua vinosti ylös- tai alaspäin "z"-tasoa, kun taas portaat mahdollistavat kääpiön liikkumisen pystysuunnassa ylös- tai alaspäin "z"-tasolla samassa laatassa. Kun tavoitteenamme on rakentaa toinen kerros, keskitytään portaisiin.

Rakennetut portaat eroavat portaista, jotka olet saattanut kaivaa maasta aiemmin. Tässä on muutamia eroja:

  • Rakennettuja portaita ei voida rakentaa laattojen päälle ilman lattiaa, mikä on ratkaisevan tärkeää, varsinkin jos vaihdat ulos kaivetut portaat, koska kaivetut portaat poistavat lattian z-tasolta, jolla ne ovat.
  • Rakennettuja portaita ei voi rakentaa alas tuntemattomaan (kaivetut portaat voivat).

Rakennetut portaat löydät rakennusvalikosta portaiden alta.

Rakenna portaat aloittamalla z-tasolta, josta haluat niiden alkavan (tässä tapauksessa pohjakerros) ja vieritä ylöspäin seuraavalle z-tasolle. Sinun pitäisi nähdä haamuportaat molemmilla z-tasoilla.

Jos sinulla on tarkat silmät, saatat huomata, että vaiheessa 1 rakentamamme seinät ovat luoneet "lattiat" niiden yläpuolelle. Kääpiöt voivat kävellä seinillä, koska ne toimivat lattioina z-tason yläpuolella.

Kun portaat on rakennettu, kääpiöt pääsevät nyt seuraavaan kerrokseen, ja minun tapauksessani voivat halutessaan jopa kävellä seinillä. Älä huoli, jos rakensit portaat pois seinistä; voit silti rakentaa ulos portaista, koska ne toimivat eräänlaisena "läpikäytävänä lattiana" "z"-tasolla, jolla ne ovat.

Vaihe 5: Rakenna seuraava taso

Laitetaan tämä rakennuksemme kerros kuntoon! Hyvä uutinen on, että sekä seinät että lattiat voidaan rakentaa mille tahansa laatalle, kunhan niillä on pohjois/etelä/itä/länsi-yhteys viereisen laatan seinään/lattiaan. Tämä tarkoittaa, että voimme rakentaa lattialaattamme ohuen ilman yläpuolelle, kunhan ne on yhdistetty!

Aloita nimeämällä kaikki rakennettavat lattialaatat. Tämän ei pitäisi saada kääpiöistäsi jumiin, mutta saatat kohdata oudon riippulattiarakenteen, jos he yrittävät rakentaa oudossa järjestyksessä. Kumoa näiden tauko, kun he pääsevät käsiksi laattaan.

Tässä vaiheessa olet ehkä ymmärtänyt sen, mutta on syytä todeta: Kääpiölinnoituksessa ei rakenneta kattoja sellaisenaan; sen sijaan rakennat lattiat korkeammalle z-tasolle, joka toimii kattona alemmalle z-tasolle. Kun nämä lattiat on rakennettu, pohjakerrosemme on nyt suojassa sateelta.

Kun kaikki lattiat on rakennettu, voimme rakentaa seinät tälle lattialle. Muista, että kääpiösi eivät pääse käsiksi rakennuksen ulkopuolelle tällä 'z'-tasolla, joten ole varovainen juuttuneiden kääpiöiden ja kulmaseinäosien suhteen. Ripusta rakenteet tarpeen mukaan, jotta työ saadaan tehtyä turvallisesti. Voit myös rakentaa seinän tälle z-tasolle, vaikka alla olevissa laatoissa ei olisi lattiaa, kunhan ne on liitetty lattiaan toisella laatalla. Tämä tarkoittaa, että voin rakentaa seinän oveni päälle, vaikka laatassa ei olisi lattiaa.

Huomaa yllä olevassa kuvassa ripustettujen seinärakenteideni, joiden avulla kulmaseinät voidaan rakentaa ilman ongelmia.

Tämän jälkeen lattia on rakennettu. Voisimme jatkaa ylös ja ylös, mutta sen sijaan viimeistellään tämä rakennus rakentamalla "katto".

Vaihe 6: Katon rakentaminen (rampeilla)

Kuten aiemmin mainittiin, Dwarf Fortressissa ei rakenneta "kattoja"; sen sijaan rakennat kerroksia yläpuolella olevalle z-tasolle. Tämän tekeminen voi olla hankalaa. Vaikka voisimme jatkaa sisäportaikkoamme ylös, se jättäisi reiän, jos purkaisimme portaikkoa (puhumattakaan katolle jumissa olevasta kääpiöstä!).

Haluaisin huomauttaa, että voit (ja luultavasti pitäisi) vain rakentaa rakennettu portaikko maasta, joka nousee rakennuksen rinnalla siihen paikkaan, johon haluat rakentaa katon. Kun "katto" on rakennettu, pura portaikko pala kerrallaan alkaen ylhäältä. Se on nopeampi kuin ramppimenetelmä, mutta selitän alla ramppimenetelmän vaihtoehtojen tarjoamiseksi.

Tällaisissa tapauksissa voi olla hyödyllistä ajatella todellista elämää. Mitä rakentajat tekevät todellisessa elämässä päästäkseen korkeisiin paikkoihin? He rakentavat rakennustelineitä! Voimme tehdä jotain vastaavaa kääpiölinnoituksella ramppeja käyttämällä.

Rampit ovat vähän kuin portaat, mutta sen sijaan, että kääpiöt noussivat suoraan seuraavalle z-tasolle, ne menevät vinosti ylöspäin. Laatta, jossa on kuusio, on "puolitäytetty". Ramppeja on jo kaikkialla maailmassa, mutta voimme rakentaa omia, ja mikä tärkeintä, ne voidaan purkaa ilman, että kääpiö on juuttunut katolle.

Palaa pohjakerrokseen, avaa rakennusvalikko ja napsauta ramppia.

Valitse nyt laatta pohjakerroksen seinälaatan vierestä ja kaksoisnapsauta (ei vierittämistä!). Tämä rakentaa rampin tälle "z"-tasolle, joka nousee seuraavalle. Materiaalilla ei ole väliä; poistamme nämä, kun olemme valmiit.

Kun ramppi on rakennettu samalle z-tasolle, rakenna sen viereen seinä toimimaan "telineinä".

Vieritä nyt 'z'-tasoa ylöspäin ja rakenna toinen ramppi juuri rakentamamme seinälle, samalla tavalla kuin rakensimme edellisen rampin. Tämä rakentaa rampin tälle tasolle.

Sinulla pitäisi nyt päästä rakennuksen yläosaan! Määritä tyhjät alueet lattiarakentamista varten. Muista, että sinulla on seinä rakennuksen ulkoosassa, joten sinun ei tarvitse laittaa lattiaa niihin, mutta voit muuttaa väriä. Alla on valmis kattoni (eri värillä todistamaan, että olen täyttänyt sen!).

Teoriassa voisimme jatkaa ylöspäin ja ylöspäin, jos haluaisimme käyttää tätä menetelmää.

Kun katto on täytetty, voimme purkaa telineet pala palalta päinvastaisessa järjestyksessä kuin rakensimme.

Vaihe 7: Purkaminen

Jos haluat tehdä muutoksia rakenteeseen, kuten poistaa lattiat tai rakennustelineet, voit käyttää kaivos-/kaivutilausten alta löytyvää 'dekonstruktiotyökalua'.

Käyttääksesi sitä, valitse vain, mitä haluat poistaa, ja kääpiösi alkavat työstää sitä. Telineitä irrotettaessa on hyvä tehdä se pala palalta ylhäältä alas, jotta kääpiöt eivät jää kiinni. Muista, että jos olet kattotasolla, purkutyökalu ei toimi. Alla olevassa kuvassa poistan vain viimeisen rakentamamme rampin.

Kun olet irrottanut kaikki telineet, näet lopullisen kuvan. Huomaa kaksi luotua "likalattiaa". Vaikka ne eivät ehkä näytä nyt hyvältä, ajan myötä ruoho tai savi "kasvaa" niiden päälle, jolloin ne sulautuvat saumattomasti yhteen.

Yhteenveto

Ja siinä se! Olet onnistuneesti rakentanut yksinkertaisen talon, jossa on useita kerroksia ja katto, ja toivottavasti yksikään kääpiö ei ole juuttunut kattoon tai seiniin.

Ulkorakentamisen avulla voit tutkia paljon muutakin, mutta se on enemmän kuin mitä olemme käsitelleet tässä oppaassa. Anna mielikuvituksesi lentää! Muista myös, että täällä hankkimasi taidot eivät rajoitu maanpäällisiin. Voit käyttää niitä myös seinien, ramppien ja lattioiden rakentamiseen maan alle!

Siinä kaikki, mitä jaamme tänään tätä varten kääpiö linnoitus opas. Tämän oppaan on alun perin luonut ja kirjoittanut Liukas. Jos emme pysty päivittämään tätä opasta, löydät uusimman päivityksen seuraamalla tätä linkkiä.

Jos uskot, että jokin tämän sivuston sisällöstä loukkaa oikeuksiasi, mukaan lukien immateriaalioikeuksiasi, ota meihin välittömästi yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme.
Dwarf Fortress - Above Ground Rakennusopas ja vinkkejä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6030

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.